GUREAK, keskiviikko 20.9, Itineraryn esittelyä

Gureakin ajatus on tarjota työ- ja työllistyvyyttä lisääviä mahdollisuuksia, joita on räätälöity jokaisen henkilön tarpeisiin erilaisissa työympäristöissä. Ajatuksena on löytää monipuolisia yhteistyöyrityksiä, työllistää palkkatyöhön ja integroida työntekijöitä osaksi yrityksiä ja yhteiskuntaa.



Tiistaina Maria José Astrain Cendoya esitteli GUREAKin itineraryn tarjoamia palveluja ja toimintoja. Lisäksi heillä on työmahdollisuuksia etsiviä henkilöitä ja työpaikoissa erikseen työskenteleviä työhönvalmentajia. 


Työmahdollisuuksia kartoitaan koko ajan ja yritysten kanssa tehdään alustavia keskusteluja työllistää tukea tarvitsevia henkilöitä.  Lain perusteella jokaista 50 henkeä työllistävää yritystä koskee työllistämisvelvoite. Velvoite on työllistää yksi tukea tarvitsen henkilö yritykseen. 

 Työpaikkohin valitaan tehtäviin soveltuvia ja motivoituneita henkilöitä. Työpaikkoja ja työntekijää tuetaan alkuun intensiivisemmin ja tarpeen mukaan tuen antamista vähennetään. Työhönvalmentaja on mukana niin pitkään kuin on tarpeen. Joskus tarve voi tulla paljon myöhemmikin ja silloin työhönvalmentaja on saatavilla. 

GUREAK tekee yhteistyötä työvoimahallinnon, perheiden, sosiaaliviranomaisten ja yritysten kanssa. Osa työstä on työllistämistuenvaraista ja muu tulonlähde on esim. sosiaalipuolelta tai eläkkeenä. 

Tärkeää on saada henkilöitä oikeaan palkkatyöhön ja niihin on luotu omia reittejä mm. 3 kk harjoittelujakso, jonka aikana työntekijä ja työnantaja voivat miettiä, onko paikka sopiva molemmin puolin. Tästä mallista on tullut paljon hyvää kokemusta, koska tämän ansiosta on löytynyt hyviä tekijöitä eri yrityksiin ja työntekijät saavat tehdä palkallista työtä. 

Kävimme yrityksessä, joka tekee auton valoihin metallisia osia. Yritys on työllistänyt muutaman vuoden aikana neljä työntekijää. 
He tekivät monelaisia töitä pakkauksesta laadunvalvontaan. Yrityksen osia valmistetaan robottien avulla, mutta tärkeimmän osuuden eli laadunvalvonnan tekivät työntekijät. Kädet, silmä ja tuntoaisti kertovat tarkastusvaiheessa laadusta ja sen nämä työntekijät osasivat parhaiten. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

GUREAK, tiistai 12.9 Akademi Kafe ja yliopiston ruokala