GUREAK, tiistaina 19.9, Bideratzen program

Tänään aamuherätys oli aikainen ja lähdimme klo 7 jälkeen Barbara Vegan kanssa kierrokselle maakuntaan. Hän kertoi, että hänen työssään alle 20-vuotiaat saavat työskentelyyn tukea 720 tunnin verran ja yli 20 vuotiaat 500 h. Tämän ajan he harjoittelevat työskentelemään ja saavat siihen Barbaralta apua. Rahoittaja on EU. Barbara kirjaa kaikki tunnit, työtehtävät, arvioinnit, työvälineet jne. Lisäksi hän arvioi jokaisella kerralla töiden sujuvuutta, harjoittelijan työskentelyä ja muista tärkeitä asioita. 

Alkuun apua saa päivittäin 2-3 viikon ajan. Sinä aikana Barbara tekee aikataulun ja työtehtävät harjoittelijalle. Tehtävät ovat monipuolisia ja ne on selkeäsi kirjattu. Tänä aikana hän ohjaa harjoittelijaa ja seuraa miten hän työskentelee ja mitä ohjausta hän tarvitsee lisää. 

Jakson jälkeen Barbara käy kahden kuukauden aikana kerran viikossa muutaman tunnin ajan katsomassa, että työt sujuvat ja antaa lisäohjausta. Seuraavat neljä kuukautta hän käy harjoittelupaikalla kerran kahdessa viikossa antamassa lisäohjausta.

Jos jakso on sujunut hyvin ja työnantaja on arvioinut harjoittelijan työn hyväksi, he alkavat neuvottelemaan mahdollisesta jatkosopimuksesta. Tämä tarkoittaa työskentelyä normaalilla palkalla ja toistaiseksi olevalla sopimuksella. 

Espanjassa yli 50 hengen yritykset on velvoitettu palkkaamaan yksi lisätukea tarvitseva henkilö yritykseen. 

Ensimmäiseksi ajoimme Elgoibariin ja siellä yritys on nimeltään Danobat. Tämä nuori mies on harjoittelemassa yrityksessä ja työtehtäviin kuuluu kokoushuoneiden järjestelyt mm. veden tuonti pöydille, kynät, vihkot, tietokoneiden yhditäminen videotykkiin, tietoturvapapereiden silppuuriin vienti, laskujen lajittelu ja mappeihin laittaminen yms. Iloinen ja yritteliäs nuori mies, jonka kanssa sain helposti kontaktia.




Vetokärryllä hän voi viedä tarvikkeita lähellä oleviin eri rakennuksiin.



Seuraavaksi Arrasateen, Mondragon nimiseen paikkaan. Siellä nuori mies työskenteli BM- nimisessä supermarketissa.
Hyllytettävät tavarat on kerätty ostoskärryihin.

Leipomon tarjontaa

Leipomossa harjoittelija paistaa leivät ja leivonnaiset.

patonkipeltejä


Uunikinnas

Hansikasta käytetään, kun otetaan kuumia leipiä pois uunista

 Näitä hansikkaita käytetään leivonnaisten käsittelyssä


Kylmiössä oli -20 astetta

Kalatiskin tarjontaa (harjoittelija ei ole kalatiskillä)







Tonnikalan pilkkomista kalaosastolla (harjoittelija ei tee tätä)

Harjoittelija hyllyttää

Barbara kyselee harjoittelijalta mielipiteitä. 

Kolmas paikka oli liikuntahalli Onatissa. 


Harjoittelijalle kuuluu jäteuolto. Eri päivinä viedään eri jätteitä pois. Aikataulu näkyy seinässä.

Kuntosalissa ja liikuntasaleissa harjoitelija puhdistaa pehmusteita ja kahvoja. Tarkistaa, että on valot kunnossa, kerää roskia, pulloja tms. tarkistaa pukuhuoneet, käytävät, kaapit, Puhdistaa kiipeilutilan, kerää unohtuneet tavarat oikeaan paikkaan, inventario myymälöissä jne. 

 Tässä salissa pelataan Baskien omaa peliä Pelota manoa. 

Peunamunakasta sämpylän välissä ja mehua.

Kierrätystä. Erivärisiä roska-astiita tuodaan kaduille ja sieltä noudetaan roskat. Jos unohdat tai olet poissa, roskat jäävät viemättä tai muoviämpäri on kauan ulkona.

Onatin keskustaa










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

GUREAK, tiistai 12.9 Akademi Kafe ja yliopiston ruokala