GUREAK, torstai 21.9, Zubiri Manteo oppilaitokseen tutustuminen


Kävin tutustumassa erityisopetukseen Zubidi Manteossa. Meidät vastaanotti kaksi eritysopettajaa ja kiersimme oppilaitoksessa eri tiloissa. Tässä oppilaitoksessa on viisi erillistä rakennusta ja ne ovat yhdistyneet samaksi oppilaitokseksi vasta viime vuosina. Opetusta on monenlaista mm. ammattiopetusta ja erityisopetusta.


Esiopetus alkaa jo 3-4-vuotiaana ja 7-vuotiaana siirrytään kouluun. Koulupäivät ovat klo 9-17 pituisia. Iltapäivästä on enemmän taideaineita ja liikuntaa.  

Erityisopetukseen siirrytään 16- vuotiaana ja koulutus kestää 4-5 vuotta. Jokaiselle tehdään oma suunnitelma ja vuosittain suunnitelmaa päivitetään yhdessä vanhempien kanssa. Tapaamisia on kolmesti vuodessa. Vanhemmat ovat tiiviisti opiskelijoiden opetuksen suunnittelussa ja yhteistyökumppanina, koska opiskelijat asuvat kotona. He käyvät päivittäin lounaalla kotona, koska asuvat aivan naapurissa. Ryhmiä on neljä ja jokaisessa ryhmässä on 10 opiskelijaa. Opettajia on neljä ja yksi ohjaaja kaikkia ryhmiä varten. Erillisiä henkilökohtaisia avustajia ei opiskelijoilla ole. 

Työelämään tutustumista on yhteistyössä Gureakin kanssa ja opiskelujen aikana sekä niiden jälkeen opiskelijat siirtyvät Gureakin työpajoihin tai heidän kauttaan työelämään. Erityisopiskelijoilla ei ole mahdollisuutta opiskella ammatillisessa oppilaitoksessa, mutta opetusta pyritään antamaan osin työtä tekemällä puutyö-, tekstiili- ja kotitalousluokassa. Lisäksi opiskelijat käyvät tutustumisjaksoilla Gureakin työpajoissa. 

Minut otettin todella lämpimästi vastaan. Kiitos tutustumisesta.


Puutyöluokka




Välitunneilla on mahdollisuus pelata kori-, lento- tai jalkapalloa.


Oppilaitoksen kolmannesta kerroksesta kuvattu ensimmäiseen kerrokseen.

Kotitaloustunti menossa ja yksi opiskelija kerrallaan osallistuu taikinan valmistamiseen. 







Sen jälkeen siirryin äidinkielen tunnille, jossa kirjoitettiin koostetta.

Kartasta opettajan kanssa näytettiin, missä Suomi on. 
Joku opiskelijoista oli käynyt Pohjoismaissa.




Molemmissa luokissa oli erittäin hyvin käyttäytyviä nuoria ja he esittelivät itsensä. Jotkut osasivat englantiakin. He eivät montaa sanaa puhuneet, mutta ymmärsivät kun kysyin jotain ja vastasivat espanjaksi. Google kääntäjän mikrofonitoiminto oli korvaamaton apu. Kysyin suomeksi ja kääntäjä käänsi espanjaksi. Sain vastaukset englanniksi tai espanjaksi.


Käsityöluokka





Taitavia opiskelijoita.

Kahvinkeittimen kapseleista oli tehty koruja ja sain itselleni tämän korun.

Kapseleita kierrätetään koruja varten. 

Sain myös sormuksen.

Lukujärjestyksessä on joka viikkoa 2 h tietotekniikkaa, käsityötä, kotitaloutta ja muista aineita. 

Tässä on tavallinen luokka. 



Tietokoneluokka on ainoa koko isossa koulussa.




Kertotaulua voi opetella tällä pelillä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

GUREAK, tiistai 12.9 Akademi Kafe ja yliopiston ruokala