Como, Lombardia, Italia

Täällä on kesä! Siis kesä Suomen mittapuussa, mutta syksy italialaisille. Aurinko paistaa, ja on kuulemma paikallisten mukaan poikkeuksellisen hieno ilma. Sanoinkin heille, että toin auringon tullessani, ja jätin sateen Suomeen :)

Työpaikkani täällä Comossa on Cometa -niminen organisaatio, joka järjestää monenlaista koulutusta nuorille. Lähtökohta Cometalle on ollut kahden veljeksen 1980-luvun alussa perustama perhehoidon palveluja tarjoava (voisiko ehkä sanoa sosiaalinen) yritys. Opetusta on tarjottu 2000 -luvun alusta alkaen. Cometan rakennukset ovat hienoja, ja ne sijaitsevat vuoren rinteellä. Täällä moni muukin rakennus on rinteeseen rakennettu, sillä vuoret ympäröivät kaupunkia. Cometan rakennukset olivat ennen edellä mainittujen veljesten tuloa kovin rapistuneet, ja ne olivat kärsineet tulipalonkin. Nykyään ne ovat modernit, kauniit, valoisat tilat, joista on upea näkymä alas laaksoon ja viereisille vuorille.

Comon kaupunki on toistatuhatta vuotta vanha, ja sitä perua täällä on paljon historiallisia rakennuksiakin. Kaupungin ydinkeskusta on suljettu autoilta (vain siellä asuvat saavat siellä ajaa). Comossa on noin 80 000 asukasta. Kaupunkia hallitsee suurelta osin Comojärvi, josta kaupunkilaiset kalastavat, ja tarjoavat turisteille herkkuja.

Italian kieltä täytyy osata jonkun verran, että pärjää. Grazie, prego ja arrivederci ovat helppoja, mutta yritän oppia koko ajan lisää. Englantia Cometassa puhutaan keskimäärin oikein hyvin, mutta kaupungilla ja kaupoissa ei niinkään. Tämä on hieno oppimiskokemus, ja innolla odotan seuraavaa päivää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

GUREAK, tiistai 12.9 Akademi Kafe ja yliopiston ruokala