Opiskelun starttaus työpajalla


Cometalla on erilaisia työpajoja, joissa ammatillista koulutusta järjestetään. Nämä kolme opintoalaa ovat puutyö, tekstiilityö sekä ravintola-ala. Kun opiskelija aloittaa opiskelun, Cometan perustaja Erasmo Figini, tulee kuulemaan jokaista opiskelijaa kerrallaan. Tässä luokassa olevat ovat tekstiilialan opiskelijoita. Opiskelijat ovat valmistelleet esityksen mustille kartongeille, joihin he ovat liimanneet kuvia. Kuvien tulee kuvata opiskelijan tämän hetkistä tilannetta, unelmia, ja ajatuksia tulevaisuudestaan. Opiskelijat ovat ottaneet hienoja kuvia, jotka ovat keskenään erilaisia ja eri kuvakulmista otettuja. Erasmo on tämän alan asiantuntija. Hän on itse suunnitellut kankaita ja yhdistellyt niitä materiaaleihin.

Tässä tilassa on todella rauhallista ja hiljaista, ja jokaisen annetaan esiintyä rauhassa. Pohdin, josko Erasmon läsnäolo vaikuttaa rauhoittavasti… Hän on kovin arvostusta herättävä hahmo. Ryhmässä on muutamia poikia, tyttöjä on kuitenkin enemmän. Kuulemani mukaan vastaavasti puutyön opiskelijoissa on yleensä vain muutama tyttö, jotka kuitenkin ovat usein alallaan todella taitavia. Sukupuolijakauma on siis täällä yhtä lailla nähtävillä kuin Suomessa.

Tekstiilialan koulutus on muutakin kuin kankaiden kanssa toimimista. Eräs tärkeä osa opiskelua on PhotoShop –ohjelman opettelu ja käyttö. Minulle ei selvinnyt, millä perusteella tätä koulutusta puhutellaan siten, että se viittaa ainoastaan kankaisiin. Olen ymmärtänyt, että opiskelualat täällä ovat myös hyvin pitkälle yleissivistäviä. 



Puutyöpaja


Puutyöpaja


Tekstiilipajan omien aloitustöiden esittely (oikealla valkotaulun edessä Erasmo Figini) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

GUREAK, tiistai 12.9 Akademi Kafe ja yliopiston ruokala