Henkilöstönkansainvälisyyspolku ‐hankkeen vaihtojakso Isle of wight College 14-16.11.2018

Tutustuminen Isle of wight Collegeen on jatkunut. Paljon on tullut nähtyä, koettua ja huomattua miten samanlaista, toisaalta erilaista meidän toimintatavat ovat Suomessa.

Keskiviikkona tutustuin aamupäivällä level 2 ryhmään, jossa enemmän tukea tarvitsevia opiskelijoita, he opiskelivat aamupäivän excelin käyttöä erilaisten harjoitusten, tiimioppimisen ja yhteistyön avulla. Opettaja toimi enemmän valmentajana, toki esitteli aiheen ja tarvittavat työtehtävät, mutta muuten tarkoituksena oli kehittää opiskeltavat aiheen lisäksi sosiaalisuutta ja vuorovaikutustaitoja.

Näin collegessa myös koulukoiran, joka oli isäntänsä kanssa syömässä ruokalassa. Illalla otin bussin ja kiertelin saarta pimeyteen asti. Tuli nähtyä Ventnor, Shanklin, Sandown, Ryde ja East Cowesin alue bussissa istuen. Toki väliin mahtui pienempiäkin kyliä, mutta isommat kaupungit matkan varrella jäivät erityisesti mieleen. Lopuksi lossilla joen yli ja valmistautumaan seuraavaan päivään



Kivoja tietotekniikasta tunnettuja lyhenteitä oli kirjattu seinälle, josta niitä voi aina uudelleen tutkiskella.


Peliohjelmoinnin opiskelua C sharp kielellä.





Koulukoira mukana päivän touhuissa, ja toki ruokatunti koskee myös häntä. :)


Kauniita maisemia bussimatkailuni varrelta.







Torstaipäivä oli hyvin erillainen, kävin tutustumassa paikalliseen Telma ryhmään, jossa opiskeltiin matematiikkaa toiminnallisesti usealla eri tavalla, kukin tasoonsa sopivalla tavalla. Opettaja oli oikein mukava ja kertoi paljon toiminnastaan, hän oli myös valmistautunut tulooni ja pieni esitys Suomesta oli opiskelijoille tarjolla. Kerroin Kiipulan toiminnastani, millaisia asioita opiskelen ja miten tapamme poikkeavat tai muistuttavat toisiaan. Toki näytin myös kartalata missä Kiipula ja kotini sijaitsee ja missä näin joulun lähestyessä suomalainen joulupukki asuu. :)







Torstaina iltapäivällä kävin tutustumassa vaikeasti kehitysvammaisten yksikköön, jossa oli "sensori" iltapäivä. Tutustuimme aistiimme, olemassaoloomme, väreihin, musiikkiin ja maisemiin erilaisia teknisiä apuvälineitä hyödyntäen. Näin paljon sellaisia apuvälineitä, joita en ole aikaisemmin nähmyt. Iltapäiväkahvilla kävimme opiskelijoiden kahvilassa juttelemassa ja rentoutumassa. Antoisa ja erilainen päivä kaikenkaikkiaan. Hienoa, mutta raskasta työtä tekevät näiden opettajat. Tässä huomaa että perusasioidenkin opiskelu saattaa olla monelle haastavaa.












Perjantaina tutustuin aamupäivällä kehitysvammaisten yksikköön, jossa opeteltiin erilaisia arkielämän taitoja, valmisteltiin aamupäiväkahvia ja tehtiin siihen liittyen erilaisia valmisteluja. Iloiset oppilaat saivat valmisteltua monenlaista tarjottavaa yksikön oppilaille ja opettajille.
Kansainvälisten asioiden koordinaattori Tara Chatzakis on järjestänyt mielenkiintoista ohjelmaa minulle päivittäin.


Tutustumista collegen "Telma" ryhmään.



Kahvihuoneen rentoutumispaikka.


Aamukahvilan valmistelua.



Lounaalla pääsin maistamaan englannin perinneruokaa "fish and chipsiä", hyvää oli. :)


Opiskelijoiden ylläpitämä kahvila



Lajittelun tärkeys korostuu kahvilatoiminnan yhteydessä.




Perjantaina iltapäivällä tutustuin liiketalouden ryhmään, jossa opiskeltiin yhteiskuntataitoja aluksi Bingo-pelin, myöhemmin itsenäisten tehtävien avulla.




Päivän päätteeksi kävin Cowesin kaupungissa kiertelemässä.






Kommentit

  1. Tarvitsetko kiireellistä lainaa velkojen selvittämiseksi vai tarvitsetko jaetta koronavirukselle tai osakelainaa parantaaksesi yritystäsi? Pankit ja muut rahoituslaitokset ovat hylänneet teidät? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai asuntolainaa? Älä etsi enää, kun olemme täällä, jotta kaikki taloudelliset ongelmasi olisivat menneisyyteen. Ota yhteyttä sähköpostitse:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Tämä on Ocean Finance -kiinnitykset. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 2%: n korolla. Valikoima vaihtelee 5 000,00 eurosta enintään 100 000 000,00 euroon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

GUERAK, 13.9 keskiviikko Harrobi-ohjelma

GUREAK maanantai 18.9 Zerbizuak ja Marketing

Henkilöstönkansainvälisyyspolku ‐hankkeen vaihtojakso Isle of wight College 20-21.11.2018